Prosessien mallintaminen BPMN 2.0 tekniikalla

TurkuAMK, ICT-City, Joukahaisenkatu 3, 20520 Turku 1.10.2020 8:00

Koulutuksessa opit kuvaamaan liiketoimintaprosesseja BPMN 2.0 tekniikalla. Koulutus toteutetaan itseopiskeluna verkossa opiskelijan omassa tahdissa.

Koulutus on hyvin käytännönläheinen eli aloitamme välittömästi työkaluun tutustumisen ja laadimme koulutuksen aikana useita kuvauksia eri kaaviotyypeillä. Ennakkotietoja aiheesta et tarvitse, mutta kokeneempikin suunnittelija saa vinkkejä työhönsä. Painotamme koulutuksessa mallien syntaktista ja semanttista oikeellisuutta, jotta niihin ei jää tulkinnanvaraisuuksia ja mahdollisia käyttökohteita on useampia. Prosessikuvauksilla voit esimerkiksi parantaa tietojärjestelmähankintojen laatua, asiakkaalle tarjottua palvelua ja asiakaskokemusta, tai kehittää laatujärjestelmää. Yleisemmin pystyt tunnistamaan toiminnan ongelmakohtia, uudelleen suunnittelemaan toimintatapoja tai edetä kohti prosessin osien automatisointia.

BPMN on alan standardi, jolla prosessikuvauksia suositellaan tehtäväksi. Aiheita ovat mm. yhteistyö- ja koreografiakaaviot, tietojen kuvaaminen, erilaiset tapahtumat, poikkeustilanteiden käsittely ja mittaaminen. Työkaluna koulutuksessa on verkon kautta käytettävä Signavio Process Manager ohjelmisto, joka edellyttää rekisteröitymistä. Koulutus on mahdollista laajentaa 1 opintopisteen korkeakouluopinnoksi tekemällä jatkotehtävä omassa yrityksessä.

 

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Aika: Kurssin suoritusaika on 1.-31.10.2020 ja arvioitu työmäärä on yhteensä 8 tuntia (ilman jatkotehtävää).

Paikka: Turun Ammattikorkeakoulu, Joukahaisenkatu 3, 20520 Turku (Verkkokoulutus)

Ilmoittaudu kurssille tästä.

Kurssi on suunnattu pienten ja keskisuurten vientiyritysten työntekijöille. Osallistujalta tarvitaan täytetty deMinimis-lomake (1 kpl/yritys), jonka palautettuaan hän saa avaimen kurssialueelle. Kurssialue sisältää vaiheistetun oppimispolun, josta löytyy opetusmateriaalia, videoita ja harjoituksia.

 

Lisätietoja

kimmo.tarkkanen@turkuamk.fi