Prosessien mallintaminen BPMN 2.0 tekniikalla

Koulutuksessa opit kuvaamaan liiketoimintaprosesseja BPMN 2.0 tekniikalla. Koulutus toteutetaan itseopiskeluna verkossa opiskelijan omassa tahdissa.

Koulutus on hyvin käytännönläheinen eli aloitamme välittömästi työkaluun tutustumisen ja laadimme koulutuksen aikana useita kuvauksia eri kaaviotyypeillä. Ennakkotietoja aiheesta et tarvitse, mutta kokeneempikin suunnittelija saa vinkkejä työhönsä. Painotamme koulutuksessa mallien syntaktista ja semanttista oikeellisuutta, jotta niihin ei jää tulkinnanvaraisuuksia ja mahdollisia käyttökohteita on useampia. Prosessikuvauksilla voit esimerkiksi parantaa tietojärjestelmähankintojen laatua, asiakkaalle tarjottua palvelua ja asiakaskokemusta, tai kehittää laatujärjestelmää. Yleisemmin pystyt tunnistamaan toiminnan ongelmakohtia, uudelleen suunnittelemaan toimintatapoja tai edetä kohti prosessin osien automatisointia.

BPMN on alan standardi, jolla prosessikuvauksia suositellaan tehtäväksi. Aiheita ovat mm. yhteistyö- ja koreografiakaaviot, tietojen kuvaaminen, erilaiset tapahtumat, poikkeustilanteiden käsittely ja mittaaminen. Työkaluna koulutuksessa on verkon kautta käytettävä Signavio Process Manager ohjelmisto, joka edellyttää rekisteröitymistä.

 

Ota yhteyttä

Marika Säisä, ICT-osaamisalueen liiketoimintavastaava
marika.saisa@turkuamk.fi
044 907 2080